Förskolan kooperativet Musicas startsida
Elin Amanda Johan

Vår personal

Elin är förskollärare och rektor på Musica och har sin bakgrund inom både kooperativ och kommunal verksamhet. Hon har en utbildning inom teaterpedagogik och har arbetat som showartist så Musicas profil med mycket musik, lek och fantasi är därför något hon vill lyfta fram. Hon har också ett stort intresse för genuspedagogik och barns lärmiljöer och i Barnens Sinnesträdgård där de får möjlighet att odla allt från grönsaker till bär, örter och blommor, har hon och de andra pedagogerna skapat en härlig miljö för utforskande.

Amanda är inflyttad från Danmark där hon utbildade sig till förskollärare. Hon har också utbildad musikalartist och förutom passionen för musik så brinner hon för pedagogik och att ge varje barn dom bästa förutsättningarna för att utvecklas och växa i sig själva. Hon använder ofta musik, rytmik och drama som metod för att väcka barnens lust och nyfikenhet till att utforska och lära. På Musica tycker hon att den lilla barngruppen ger mer tid för varje barn och en lugn och harmonisk miljö där alla kan ta plats.

Johan är utbildad barnskötare med många års erfarenhet av att arbeta på Föräldrakooperativ. Han tycker mycket om att läsa och är den som gärna plockar fram en bok och sen sitter länge och läser tillsammans med barnen, eller går iväg med en grupp till biblioteket för att låna nya spännande sagor. Johan trivs också utomhus och tycker att möjligheten till utflykter, både till parker, skogar, lekplatser eller museer är en av de många positiva sakerna med att arbeta på Musica.

Vi bad personalen berätta om hur de tycker det är att arbeta på Musica:

“Något av det bästa med att arbeta på Musica är den lilla barngruppen. Här finns möjligheter att verkligen se och ge tid till varje barn och att bygga starka, trygga relationer. Med en mindre barngrupp blir det också en lugnare miljö vilket vi tycker avspeglar sig i hur barnen leker tillsammans. Leken får möjlighet att ta plats och barnen kan leka i långa perioder utan att bli störda. Samtidigt finns möjlighet att dra sig undan och vara för sig själv när behovet finns.

Med få barn har vi också möjlighet att ofta göra längre dagsutflykter, då vi äter lunch ute och är tillbaka på förskolan på eftermiddagen.

På Musica finns en fin gemenskap då alla vårdnadshavare har en aktiv roll i kooperativet. När alla är delaktiga så kan vi gemensamt skapa en riktigt bra förskola. Vi pedagoger kan komma med önskemål och idéer till olika projekt, bland annat till utemiljön, och familjerna genomför det tillsammans. Det ger en härlig sammanhållning och vi har en familjär känsla där alla ställer upp för varandra.

Vi som arbetar här har en stor frihet att planera undervisningen och utbildningen på det sätt vi vill då det är korta beslutsvägar. Rektor arbetar också i barngrupp och har därför god insyn i verksamheten.

Musica ligger nära grönområden och har en härlig gård, med skogen alldeles inpå. Lokalerna är fräscha och rymliga och vårt mysiga kök är hjärtat där vi får ta del av god, hemlagad mat. 3 dagar i veckan äter vi vegetariskt vilket passar vår verksamhet där vi vill lyfta fram hållbarhet, klimat och miljö.

Vi trivs väldigt bra här på Musica!”